Print Friendly and PDF

2016. május 6., péntek

Fahéjas fánkcsomó




Hozzávalók : 

- 40 dkg liszt
- 8 dkg nádcukor
- 3 dkg friss élesztő
- kb. 2-2,5 dl langyos tej
- 6 dkg puha vaj
- 3 tojássárga
- 0,5 dl rum
- 1 csipet só
a sütéshez
- olaj
a szóráshoz
- őrölt fahéj
- cukor

Elkészítés : 

A élesztőt 1 dl tejben, egy kevés cukorral felfuttatom.
A vajat a maradék cukorral kihabosítom, hozzákeverem a tojássárgákat, a rumot, majd a többi hozzávalóval sima tésztává gyúrom. Letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztem.
Egy lábosba olajat hevítek.
Lisztezett munkafelületen a tésztát kb. 20-24 darabra vágom, amiket egyenként rúddá sodrok és csomót kötök rájuk. A forró olajban aranybarnára sütöm.
Még forrón a fahéjas cukorba hempergetem a fánkokat.






Megjegyzés : A fánkokat közepes hő mellett süssük, mert ha túl forró az olaj, akkor a tészta nem sül át. Ezt elkerülendő érdemes arra is figyelni, hogy a kisodort tészta ne legyen túl vastag, mert a csomónál nyers marad.












Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...