Print Friendly and PDF

2016. május 15., vasárnap

Corndog tortillachipssel, salátával, fokhagymás tejföllel




Hozzávalók : 
a corndoghoz
- 1/2 csésze finomliszt
- 1 és 1/2 csésze kukoricaliszt
- 1/4 csésze cukor
- 2 tojás
- kb. 3/4 csésze tej
- 1 ek. só
- 1 kk. bors
- 30 dkg virsli
- kb. 2 dkg liszt, a virslihez
sütéshez
- olaj
a salátához
- 2 kígyóuborka
- 25 dkg koktélparadicsom
- 1 fej lila hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem vagy koriander
- só, bors,
- 1 lime
- 1-2 ek. nádcukor vagy méz
a dressinghez
- 1 nagy doboz tejföl
- 1-2 gerezd fokhagyma, ízlés szerint
- só, bors
- 2 ek. aprított petrezselyem
" köret "
- házilag készített vagy készen kapható tortilla chips


Elkészítés : 

Egy tálba reszelem a lime héját, belefacsarom a levét. Megédesítem és kicsit kevergetem, amíg a cukor feloldódik. Ekkor sózom, borsozom, hozzáadom az apróra vágott fokhagymát. A kígyóuborkát és a lila hagymát félfőre szeletelem, a paradicsomokat negyedbe vágom és a tálba szórom. Megszórom az aprított zöld fűszerrel és alaposan összekeverem. Hűtőben hagyom állni, hogy összeérjenek az ízek. A tejfölt sózom, borsozom, belereszelem a fokhagymát, majd ízesítem a petrezselyemmel. Hűtőben tárolom.
 A corndog tészta hozzávalóit összekeverem annyi tejjel, hogy a hagyományos palacsintatésztánál kicsit sűrűbbet kapjak, majd az előzőleg lisztben megforgatott virsliket belemártom a masszába és bő, forró olajban kisütöm.
A kész virsliket a salátával, a mártogatóssal és a chips-sel tálalom.










Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...