2016. május 12., csütörtök
Kakaós mandulacsók
Hozzávalók :
- 10 dkg tojásfehérje ( kb. 4 db tojás fehérjéje )
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg darált mandula
- 10 dkg cukor
- 2,5 dkg kakaópor
Elkészítés :
Előmelegítem a sütőt.
A fehérjét a kristálycukorral kemény habbá verem, majd beleszitálom a porcukros, kakaós, mandula keverékét. Óvatos, de határozott mozdulatokkal egy spatula segítségével elvegyítem a száraz hozzávalókat a habban. Habzsákba töltöm, majd sütőpapírral bélelt tepsibe kb. 2 cm átmérőjű halmokat nyomok.
160-170 fokon, 8-12 perc alatt megsütöm.
Kívül ropogós, belül puha, krémes.
Megjegyzés : A kinyomott habcsókok közepére hámozott, egész mandulát is nyomhatunk, majd a kész sütit csoki ganache-sal összeragaszthatjuk. Ennél egyszerűbb, ha csak olvasztott csokival áthúzzuk a csókok tetejét..
Jó étvágyat !
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nagyon finom lett
VálaszTörlés