Print Friendly and PDF

2016. május 14., szombat

Epres kekszszendvics




Hozzávalók : 

- 1 csomag vajas keksz vagy Albert keksz
- 3,5 dl tej
- 3 ek. cukor
- 1 csomag epres pudingpor
- 0,3 dl eperszörp ( elhagyható )
tölteléknek
- 10 dkg eper ( elhagyható )
- 12-15 dkg eperlekvár

Elkészítés : 

3 dl tejet felforralok a cukorral, majd a maradék 0,5 dl tejben, csomómentesre kikevert pudingporral besűrítem. Hozzáadom a szörpöt, majd frissentartó fóliával lefedve ( hogy ne bőrösödjön a teteje ) hagyom hűlni. Mikor már nem forró, alufóliára pakolva, megkenem a kekszeket, és egymáshoz tapasztom őket, hogy egy hosszú kígyót kapjak. Becsomagolom a fóliát és hűtőbe hagyom dermedni, megpuhulni a pudingos kekszet, kb. 2-4 órát.
Kicsomagolom és ferdén felszeletelem a " szendvicsalapot ", majd kettesével összeragasztom a lekvárral megkent és az felaprított eperdarabokkal megszórt szeleteket,










Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...