2016. május 27., péntek
Piskóta alatt sült, epres-banános linzerkocka
Hozzávalók :
a linzerhez
- 21 dkg liszt
- 14 dkg vaj
- 7 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 kisebb citrom lereszelt héja
- 1 tojássárga
a " töltelékhez "
- kb. 10-15 dkg eperlekvár
- 2-3 db banán
- 25-35 dkg eper
a piskótához
- 3 tojás
- 6 dkg liszt
- 6 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 ek.. olaj
Elkészítés :
A linzer tésztát összegyúrom és fél órát a hűtőben pihentetem. Ezután sütőpapírral bélelt gáztepsibe nyújtom a tésztát. Megszurkálom egy villával. Megkenem a lekvárral, majd kirakosgatom a karikára vágott banánnal és a felszeletelt eperrel.
A piskótához a tojásokat szétválasztom. A fehérjét egy csipet sóval, és fokozatosan a cukrokkal kemény habbá verem, majd egyesével hozzáadom a sárgájákat. Tovább habosítom pár percig. Ezután beleszitálom a lisztet, és hozzákeverem az olajat. A piskótamasszát rásimítom a lekváros gyümölcsre.
180 fokon 15-20 perc alatt aranybarnára sütöm.
Jó étvágyat !
Címkék:
Banán,
Citrom,
Cukor,
Eper,
Eperlekvár,
Kocka,
Liszt,
Olaj,
Omlós ( linzer ) tészta,
Piskóta,
Porcukor,
Tojás,
Vaj/Margarin,
Vaníliás cukor
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése