Print Friendly and PDF

2016. május 7., szombat

Almás-szedres kelt pite



Hozzávalók : 

a tésztához
- 32,5 dkg liszt
- 1 tasak élesztő
- 5 dkg puha vaj
- 1 tojás
- 5 dkg nádcukor
- 1 csipet só
a gyümölcsalaphoz
- 10-12 dkg fekete szeder
- 2-3 alma
- 2-3 ek. nádcukor

Elkészítés : 

A tészta hozzávalóit keverőtálba mérem, majd a robotgép dagasztóspiráljával vagy egy fakanállal sima tésztává dagasztom. Letakarom a tálat és 1 órát keltetem.
Előmelegítem a sütőt,
Az almát meghámozom, kivájom a magházát, négyfelé vágom és felszeletelem. A szedret alaposan leöblítem.
Egy tepsit sütőpapírral kibélelek. Megszórom a nádcukorral, rákanalazom a gyümölcsöket, majd a lágy tésztát rásimítom. 15-20 percig meleg helyen pihentetem,
180 fokon készre sütöm.
Ha kihűlt, tálra fordítom. Porcukorral meghintve kínálom.










Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...